Infoblock

Magyar Falu Program

Elektronikus_ugyintezes

Mátranovák Község Önkormányzat

 

BÖLCSŐDE KIALAKÍTÁSA MÁTRANOVÁK KÖZSÉGBEN

Mátranovák Község Önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a jelenleg csak részlegesen kihasznált, leromlott állapotú önkormányzati tulajdonú épületben 2 csoportos bölcsőde kialakítására. A projekt segíti a kisgyermekes szülők mobilitását gyermekeik biztonságos környezetben történő elhelyezése által. Cél, hogy az önkormányzat a bölcsőde létesítésével hozzájáruljon a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.

 

A projekt keretében megtörténik a Mátranovák, Bányász utca 2. sz. alatt található önkormányzati tulajdonú ingatlan felújítása, valamint a bölcsődei szolgáltatások ellátásához szükséges eszközök beszerzése. A beruházás eredményeképpen egy 2 csoportos, 24 férőhelyes bölcsőde jön létre a meglévő épület korszerűsítésével, akadálymentesítésével, játszóudvar kialakításával, illetve a szolgáltatások ellátásához szükséges eszközök beszerzésével. Kialakításra kerül továbbá az előírásoknak megfelelő akadálymentes parkoló-férőhely, illetve babakocsi tároló is. A projektben tervezett energiatakarékos építészeti megoldások biztosítják az épület energiahatékony és takarékos működtetését, ezzel csökkentve az önkormányzat működési költségeit. Az új szolgáltatás bevezetése 6 fő számára teremt munkahelyet.

 

A 3 éven aluli kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei szolgáltatás bevezetésével az önkormányzat hosszú távon tudja biztosítani a gazdaságos és a jelenlegi előírásoknak minden tekintetben megfelelő, jó minőségű szolgáltatáshoz való hozzáférést a településen. A projekt elősegíti továbbá a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését, támogatja a fenntartható és minőségi foglalkoztatást, valamint mérsékeli a területi különbségeket.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 329 390 895 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-1.4.1-19-NG1-2019-00003 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2020.04.01-2022.06.30.

 

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-363-357

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Süti kezelés (cookie)