Kezdőlap Aktualitások
Friss hírek

Sajtóközlemény - Fotovoltaikus rendszer kialakítása Mátranovák Községi Önkormányzat épületein

E-mail Nyomtatás PDF

Sajtóközlemény - Fotovoltaikus rendszer kialakítása Mátranovák Községi Önkormányzat épületeinA Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program KEOP-4.10.0/N/14 kódjelű pályázata keretében fotovoltaikus renszerek kialakítása a Mátranovák Községi Önkormányzat épületeire 37 899 988 Ft-tal támoagatta az Európai Unió. A napelemes rendszerek kialakítása az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Mátranovák Községi Önkormányzata szem előtt tartja a környezettudatosságot, a megújuló erőforrásokra való áttérés lehetőségeinek kihasználását. Ehhez a törekvéshez biztosított pályázati forrást a Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett, a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” című konstrukció. A projekt keretében fejlesztésre kerültek Mátranovák Községi Önkormányzat épületein.

Projekt megvalósítási helyszínei:
3143 Mátranovák, Nyirmedi utca 12 (Hrsz: 852) Általános Iskola
3143 Mátranovák, Bányász utca 2. (Hrsz: 1432/1) Óvoda
3143 Mátranovák, Szabadság utca 38. (Hrsz.: 970/1) Önkormányzat

37,89 millió forintot nyert el Mátranovák Községi Önkormányzat épületeire a megújuló energiaforrások telepítésére. Ebből az összegből az épületekre korszerű, napelemes rendszerek kerültek, azzal a céllal, hogy a villamos áram fogyasztás egy részét ebből tudjuk biztosítani. Ez a fejlesztés a költségeink racionalizálását eredményezi, éves szinten több millió forintos megtakarítást jelent a településnek. A beruházással a széndioxid kibocsátást mérsékeljük, amely jelenleg a legnagyobb mennyiségben termelt üvegházhatású gáz, így aktívan lépést teszünk a környezetünk védelme érdekében. A napelemes rendszereket a meglévő tetőszerkezeteken helyezzük el, az épületek háromfázisú betáplálása biztosított, a kiserőművek csúcsteljesítményét elvezetni képes hálózati kapacitások mindhárom projekt helyszínen rendelkezésre állnak.

A fotovoltaikus rendszer kiépítésével, az elektromosságot a napfényből nyerve, olyan energia előállítási formát tudunk biztosítani, amely a legtisztább, környezetbarát és széles körben alkalmazható. Fontosnak tartjuk, hogy a környezet terhelése nélkül történik meg az energia átalakítása. A klímaváltozás elleni küzdelem jegyében az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését valósítjuk meg a jelenlegi projekt által.

Mátranovák Községi Önkormányzat
3143 Mátranovák, Szabadság utca 38.  

 

Meghívó képviselő-testületi ülésre 2015.03.09.

E-mail Nyomtatás PDF

Meghívó képviselő-testületi ülésre 2015.03.09. >>

 Akadálymentes színséma

Ma 2017. november 19., vasárnap, Erzsébet napja van. Holnap Jolán napja lesz.

Megosztás

|